Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||||
2 csomag 0,5 kg-os leveles tészta, fél üveg házi lekvár, 1 tojás, vaníliás porcukor |
A sütés előtt 4-5 órával vedd ki a tésztát a fagyasztóból és hagy kiolvadni szobahőmérsékleten. Ha kiolvadt, lisztezett deszkán nyújtsd ki 2-3 mm vastagra és vágd fel kb. 8-10 cm-es négyzetekre. Tegyél minden lapkára egy csapott evőkanál házi lekvárt, hajtsd ketté, a széleit nyomkodd le és hajtsd vissza, hogy ne tudjon kifolyni a lekvár sütéskor. Ha nem hajtod vissza, a legsűrűbb lekvár is kifolyik, a képen láthatsz is ilyeneket. A legjobb a sűrű házi lekvár, barack, szilva, meggy, eper, ki mit szeret. Tedd a bucikat sütőpapírral bélelt tepsibe, kend le a felvert tojással, és tedd be 180 fokra előmelegített sütőbe. Addig süsd, míg a teteje közepesen meg nem pirul. Szedd ki, várj 10 percet, majd szórd meg vastagon vaníliás porcukorral. Egyszerű, gyors, borzasztó finom. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.
|